Контакти

Вашата оценка 3.8 от 42 гласа
ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ от дата 11.05.2020!!!
Уважаеми клиенти и колеги,

Считано от днес, 11.05.2020 г., и след публичните изявления на министър Ангелкова, Ръководството на КОМПАС ООД взе решение да отмени всички пътувания, които трябва да се проведат в периода от 01.06.2020 г. до 31.07.2020 г. Причината за това е извънредното положение в България и по света, невъзможността да гарантираме здравето на туристите, както и опасността от карантина при завръщане в страната.
През следващите 7 работни дни ще уведомим индивидуално туристите, които още не са се отказали от така отменените пътувания, след това ще уведомим и тези, които са се отказали.

Офисът на Компас ООД продължава да не приема клиенти в следствие разпространението на COVID-19 и обявеното извънредно положение. С цел запазване на общата ни безопасност, офисът ни ще остане затворен до успокояване на епидемичната обстановка
На Ваше разположение сме на телефон, електронна поща, Вайбър и формите за контакт в сайта.

Бъдете здрави,
Екипът на Компас ООД


Официална позиция на КОМПАС ООД относно обявеното извънредно положение в страната ни, забраната за пътувания и отражението им върху организираните от туроператора програми - 31.03.2020

Уважаеми клиенти, надяваме се, че Ви намираме в добро здраве!

Със заповед на министъра на туризма Николина Ангeлкова от 17.03.2020г. КОМПАС ООД временно преустанови всички организирани пътувания за срока на действие на извънредното положение в България. Съгласно разпореждането на министъра, в чиято заповед се упоменава за преустановяване, а не за прекратяване на пътуванията, сме задължени да отложим всички туристически мероприятия.
Заповедта следва да се разглежда като непреодолима сила съгласно чл. 306 от Търговския закон, тъй като е с извънреден характер, възникналa след сключването на договора. Според алинея 4 от разпоредбата, докато трае непреодолимата сила, изпълнението на задълженията и на свързаните с тях насрещни задължения се спира - тоест отлага се, не се прекратява. След преминаването на тези обстоятелства обаче задълженията на двете страни по договора за туристически пакет се възстановяват и последният ще подлежи на изпълнение.
В последните две седмици работихме усилено по „спасяването„ на заплатените за Вашето пътуване средства. В резултат на благоприятен изход от преговорите с повечето ни партньори и съгласно заповедта и препоръките от министъра на туризма, от КОМПАС ООД предлагаме следните възможности:

I За резервации по програми за пътувания в периода 13.03.2020 - 13.05.2020:
1. За записаните по програмата за Япония - пътуване за есен 2020 или пролет 2021 година по същата програма и цена
2. За записани по програмите за Израел - пренасочване за пътуване през есента на настоящата 2020 година без промяна в цената

II За всички пътуващи, избрали пътуване по наша програма до 13.05.2020 година, предлагаме:
1. Възможност за промяна датата на Вашето пътуване без допълнителни такси и неустойки за бъдещ по-благоприятен период , в който здравето ни не е застрашено.
2. Възможност да използвате цялата заплатена от Вас сума под формата на ваучер с валидност до края на 2021 година. За по-голямо удобство, издадените от нас ваучери ще могат да се трансферират на трети лица заедно с техните права и задължения.

III По отношение на резервации по програми за предстоящи пътувания след 13.05.2020 до края на настоящата 2020 година, при евентуални откази от пътуване по същите, да се има предвид, че прилагаме клаузите в сключените договори и анулираме резервациите без неустойка, но при удържане на вече извършените фактически разходи за пътуването - самолетен билет, невъзстановими депозити, такси и др.

Молим всички, които желаят да се възползват от тази възможност, да ни уведомят писмено до дата 10.04.2020, за да може да направим нужната промяна и да приложим анекс. Подписването на анексите може да бъде осъщствено дистанционно. При невъзможност за подписване на анекс до 10.04.2020, изпращайте имейл с Вашето писмено съгласие на електронния ни адрес Info@compas.bg. Подписаният от Вас анекс ще очакваме да получим след края на обявеното извънредно положение в Република България!ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ от дата 13.03.2020!!!

Уважаеми клиенти и колеги,
В следствие на бързите темпове, с които се разпространява COVID-19, приетото от Правителството на Р. България извънредно положение и осигуряването на безопасността на служители и клиенти:
Преустановяваме достъпа до офиса на КОМПАС ООД - няма да се приемат клиенти. Ще се комуникира само по телефон и електронна поща.
Отменяме всички планирани пътувания до края на обявеното извънредно положение.
Насочваме усилията си към връзки с нашите контрагенти и доставчици в страната и чужбина с цел възстановяване на средствата, изпратени към тях. След края на въведеното извънредно положение ще се свържем лично с всеки от Вас и ще Ви предложим алтернатива (презаверяване на пътуването, издаване на ваучер и др.) с цел максимална защита на Вашите интереси.
Може да отправяте Вашите въпроси/искания на нашите дистанционни контакти:
Телефон:
0892 208 251
0896 605 400
Имейл: office@compas.bg, reservations@ekskurzia.com
Уважаеми колеги и клиенти, тъй като се намираме в изключително динамично време, ще ви държим в течение относно всякакви бъдещи промени, за които може да се осведомявате и на нашите интернет страници www.compas.bg и www.ekskurzia.bg

С уважение
Екипът на Компас ООДАдреси и телефони за контакт с Екскурзия - Туристическа Агенция КОМПАС

Сайтът се обслужва от Туристическа Агенция КОМПАС с лиценз за извършване на туроператорска и туристическа агентска дейност 05038

Туристическа агенция "Компас" ООД е създадена през 1994г. Притежава удостоверение за регистрация № 05038 за туроператор и туристически агент, издадено от Министерството на икономиката. Вече 25 години ТА КОМПАС ООД активно работи на българския туристически пазар, като предлага пълния спектър от туристически услуги.

София 1000,
ул. Уилям Гладстон 32, етаж 3, офис А (на ъгъла с булевард Витоша)

тел. 02/ 491 11 86
моб. тел.: 0892 208 251
моб. тел.: 0899 123 992
уебсайт:


Работно време:
понеделник от 09:30 до 18:00 часа
вторник от 09:30 до 18:00 часа
сряда от 09:30 до 18:00 часа
четвъртък от 09:30 до 18:00 часа
петък от 09:30 до 18:00 часа
събота и неделя - почивни дни
и-мейл: reservations@ekskurzia.com

Възможно е безкасово плащане на ПОС терминал (плащане с карта).Facebook: www.ekskurzia
Google Plus: ЕкскурзияООДСофия

Ако търсите екскурзии, почивки, хотели или билети, свържете се с нас на и-мейл reservations@ekskurzia.com или се обадете на посочените телефони.

ФИРМЕНИ ДОКУМЕНТИ:

ЛИЦЕНЗ НА ТУРИСТИЧЕСКА АГЕНЦИЯ КОМПАС

Задължителна застраховка, покриваща отговорност на туроператора

Основни права на туриста при ползване на туристически пакет

Декларация за поверителност