Забележителности в Египет

Вашата оценка

Египет е разположен в Североизточна Африка като граничи със Средиземно и Червено море. Това позволява на страната да привлича туристи любители на гмуркането, привлечени от най-добрите условия за целта, каквито предоставят кристалните води на Червено море. Сред най-известните дайвинг дестинации в света са Хургада и Шарм ел Шейх.

Въпреки това, основната причина страната да бъде като магнит за посетители са доказателствата за величието на една от най-могъщите цивилизации на древния свят. Египтяните успели да се преборят с горещия вятър, парещия пясък и жаркото слънце и да създадат едни от най-чудните и удивителни постройки, които човечеството е виждало – Пирамидите и Големия сфинкс.

Археолози и историци продължават да спорят за датата на строежа, а гигантските монументи продължават да будят възхищение и да предизвикват създаването на мистични теории.

Пирамидите на Хопс, Хефрен и Микерин стоят като паметници на великата египетска империя от далечното минало, доказвайки богоподобието на местните фараони, успели да създадат постойки, смятани за чудеса на архитектурата и днес.