Замъкът Тауър в Лондон - цени на билети, работно време, информация

Вашата оценка 5 от 2 гласа
Замъкът Тауър е Кралският дворец и крепост на Нейно величество.Той е крепост,намираща се в централен Лондон.
Първоначално е бил построен от Уилям Завоевателя,представляващ квадратна крепост,позната като Бялата кула.Построена е за защита на норманите от местното население,както и за отбрана на Лондон от външни нашественици.

Първостепенната роля на Тауър е била като крепост,затвор и кралски дворец.Служел е за място за екзекуции и мъчения,хазна,оръжейница,Кралският монетен двор,а след 1303г. е домът на Коронните скъпоценности на Обединеното кралство.

През 90те години на 12в.,Ричард Лъвското сърце построява стена около крепостта с изкопшан ров,напълнен с вода от Темза.Тауър се състои от няколко сгради,разположени в два концентрични кръга от ров и отбранителни стени.

В момента е исторически паметник,който е охраняван през нощта от всеизвестните врани.За тях съществува вярване,че ако изчезнат Британската империя ще загине.

Лондончаните вярват,че Тауър е обитаван от духове.Най-известният от тях е духа на Ана Болейн,втората жена на крал Хенри V.Тя е била обвинена в кръвосмешение и изневяра.Осъдена е на смърт,чрез обезглавяване.По традиция главите на осъдените били излагани на показ,но за Ана Болейн направили изключение.

Име: Замъкът Тауър, Tower of London
Адрес: The Tower of London London, England EC3N 4AB
Сайт: Официален сайт на замъка Тауър
Работно време:
1-ви Март – 31-ви Октомври: Вторник до Събота – 09.00 – 17.30 ч.; Неделя и Понеделник – 10.00 – 17.30 ч.
От 1-ви Ноември до 28-ми Февруари: Вторник до Събота – 09.00 – 16.30 ч.
Неделя и Понеделник – 10.00 – 16.30 ч.
Цени: 1-ви Март 2014 – 28 Февруари 2015: Възрастен – 22 лири; Деца (под 16 год.) – 11 лири; Възрастни над 60 год., студенти и инвалиди – 18.70 лири.