Уикенд в Милано и Италианските езера - екскурзия със самолет

екскурзия в Испания със самолет за 4 дни

Вашата оценка 5 от 1 глас
от
699
лв.

  Милано - Лаго ди Комо - Лаго ди Гарда - Верона - 50% отстъпка


Маршрут: София - Милано - Лаго ди Комо - Комо, Тремедзо и Беладжо - Лаго ди Гарда и Верона

4 дни / 3 нощувки



Номер на оферта: 238
Програма
Запитване
 
Екскурзията е четиридневна и включва 3 нощувки в Милано, трансфери, обиколка на Милано, възможност за разглеждане на Лаго ди Гарда (Сирмионе), Верона, Лаго ди Комо (Комо, Тремедзо и Беладжо). Настаняването е на база нощувка и закуска в хотел 4 звезди в Милано, близо да спирка на метрото. Лети се с авиокомпания „Уиз Еър”, като в пакетната цена се включва самолетен билет, летищни такси, ръчен багаж 1 малка чанта с размери 40х30х20 см и чекиран багаж до 10 кг с размери 55х40х23 см, предварително чекиране и запазени места.

1 ден
23.05.2019 – 07.40 ч. – отпътуване от летище София с директен полет на „Уиз Ер“. 08.45 ч. – пристигане на летището в Бергамо. Трансфер до хотел Milano Palmanova****. Настаняване. Обикновено настаняването в хотелите става след 14:00 ч. Затова, ако стаята Ви не е готова, ще оставите своя багаж в пригоденото за тази цел помещение на хотела и ще се настаните по-късно. Пешеходна обиколка на Милано - Катедралата, галерията Виктор Емануил II, паметника на Леонардо да Винчи, Ла Скала (отвън), замъка Сфорца (отвън). За придвижване до центъра на Милано се налага ползване на метро. Свободно време с възможност за шопинг по световноизвестната улица „Монтенаполеоне“ – място на най-известните дизайнерски магазини. Завръщане в хотела с метро. Нощувка.

2 ден
24.05.2019 – Закуска. Свободен ден. Възможност за факултативна целодневна екскурзия до Лаго ди Комо - Комо, Тремедзо и Беладжо (с доплащане 98 лв и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт с автобус и екскурзовод на български; екскурзията се организира при минимум 20 участника; цената не включва билет за фуникуляр в Комо и билети за корабчета). 08:00 ч. - отпътуване за Комо (60 км). Разглеждане на Комо – „Пиаца дел Дуомо”, катедралата „Санта Мария Маджоре”, кметството. Възможност за изкачване с фуникуляр до Брунате, откъдето се открива прекрасна гледка към езерото, и където се намират вила „Белависта”, в която е починал Пенчо Славейков, църквата, в която е било опято тялото на поета и гробището, където е бил погребан, преди тленните му останки да бъдат пренесени в България - осем години след смъртта му. Възможност за разходка с корабче по езерото. Отпътуване за Тремедзо (30 км) – градчето с най-красиво разположение на Лаго ди Комо. Възможност за разходка с корабче от Тремедзо до Беладжо, перлата на Лаго ди Комо, прочут с живописното си разположение между езерото Леко и южния ръкав на езерото Комо. Пешеходна разходка в Беладжо. Отпътуване от Тремедзо към хотела (85 км). Завръщане в хотела вечерта. Нощувка.

3 ден
25.05.2019 – Закуска. Свободен ден. Възможност за факултативна целодневна екскурзия до Лаго ди Гарда и Верона (с доплащане 150 лв и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт с автобус и екскурзовод на български; екскурзията се организира при минимум 20 участника). 08:00 ч. - отпътуване за Лаго ди Гарда (130 км). Разглеждане на Сирмионе - разположено на върха на едно полуостровче, тясна ивица земя, врязана в езерото, това прекрасно градче е най-престижният курорт на езерото, къщите му са скупчени около историческата крепост Рока Скалиджера - XIII век. Отпътуване за Верона (40 км). Разглеждане забележителностите на Верона - пл. „Бра”, Арена ди Верона, къщата на Жулиета, „Виа Мадзини”. Отпътуване за Милано (180 км). Завръщане в хотела. Нощувка.

4 ден
26.05.2019 – Около 06.20 ч. - трансфер до летището. 09.20 ч. – отпътуване от летище Бергамо. 12.20 ч. – пристигане в София.

Забележка: Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпанията през декември 2018. При промяна на същите, клиентите ще бъдат уведомени своевременно.


Настаняване в 3* или 4* - standart room
Дата цена на възрастен в двойна/тройна стая цена на човек в индивидуална стая цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен
23.05.2019 799 лв. 974 лв. 779 лв. 789 лв.

Хотел Мilano Palmanova****
Намира се в Милано на около 6 км от центъра на града. Разположен в непосредствена близост до метростанция Crescenzago. С метрото можете да стигнете до центъра на града (района на катедралата) за няколко спирки.
Описание на стаите: стаите са удобни и просторни, с климатик, безжичен интернет, телевизор, пособия за приготвяне на кафе и чай, сешоар, сейф, телефон.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
  • Самолетен билет с авиокомпания “Уиз Еър” с летищни такси;
  • 1 брой ръчен багаж (1 малка чанта с размери 40х30х20 см);
  • 1 брой чекиран багаж с размери 55x40x23 см. и тегло до 10 кг;
  • предварително чекиране и запазени места;
  • 3 нощувки със закуски в хотел 4 звезди в Милано – близо да спирка на метрото;
  • Трансфери летище – хотел – летище;
  • Пешеходна обиколка на Милано с екскурзовод на български език.
  • Водач – придружител от туроператора.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
  • Доплащане за чекиран багаж до 20 кг вместо включения в цената до 10 кг. - при заявка в момента на резервацията – 59 лв. в две посоки;
  • Доплащане за чекиран багаж до 32 кг вместо включения в цената до 10 кг. - при заявка в момента на резервацията – 98 лв. в две посоки;
  • Доплащане за целодневна екскурзия до Лаго ди Комо;
  • Доплащане за целодневна екскурзия до Лаго ди Гарда и Верона;
  • Медицинска застраховка – 2 лв. на човек на ден;
  • Сити такса в размер на около 5 евро на човек на ден, която се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотела;
  • Билети за метро, автобуси и пр. градски транспорт, билети за корабчета, билети за музеи.
  • Разходи от личен характер.

ДОПЛАЩАНЕ:
  • Екскурзия до Лаго ди Комо - 98.00 BGN
  • Екскурзия до Лаго ди Гарда и Верона - 150.00 BGN
  • Чекиран багаж до 20 кг в двете посоки - 59.00 BGN
  • Чекиран багаж до 32 кг в двете посоки - 98.00 BGN

  • Забележка: Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпанията през декември 2018. При промяна на същите, клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

ВАЖНО: При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса както следва: в Милано или околности – около 5 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и 6 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени в този каталог.

Условия за плащане:
  • Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 50% от стойността на туристическия пакет и сключен договор за организирано пътуване.
  • Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 30 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

Такса прекратяване:
  • ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
  • ако прекратяването е от 59 до 30 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
  • ако прекратяването е от 29 до 15 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 70% от цената на организираното пътуване в лева;
  • ако прекратяването е от 14 до 10 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева;
  • ако прекратяването е под 10 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева.

Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията:
  • Автобусните екскурзии от този вид се осъществяват при минимум 40 туриста, а самолетните екскурзии – при минимум 15 туриста.
  • В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение.
  • Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1 от ЗТ.

Допълнителна информация:
  • Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.
  • Медицинската застраховка към туристическия пакет е с доплащане от 2 лв. на човек на ден. Полицата е с общо покритие 10 000 ЕUR и включен асистанс, като покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране.
  • Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.
  • Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.
  • Паспортни и визови изисквания: До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува с международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.


 
Запитване
или
Се свържете директно с нас:
02/ 491 11 86,
0892 208 251
Запази места
Дата на отпътуване
Туристи
2 възрастни
Брой възрастни:
Деца: